Ancona tips

Home >> ItaliŽ

Tips over Ancona

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Ancona in ItaliŽ, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Ancona in ItaliŽ.

1. Algemene nuttige informatie
Ancona is een belangrijke havenplaats in ItaliŽ, je kunt er op verschillende ferryís (veerboten) stappen naar andere steden in ItaliŽ. Ancona betekent in het Grieks kaap.
Ook vindt u vele bezienswaardigheden in Ancona, sommige nog uit de Romeinse tijd.
Het middeleeuwse centrum is grotendeels verwoest door bombardementen in de tweede wereldoorlog.

2. Winkelen in Ancona
Ancona is de grootste en drukste stad van le Marche, dit komt omdat je hier uitstekend kan winkelen. U hebt er de leukste winkeltjes waar u prima kunt shoppen. Maar natuurlijk vind u daar ook de duurdere Italiaanse merk boetiekjes. Er is ook een markt in Ancona, daar kunt u terecht voor groente, fruit en souvenirs.

3. Stranden
Ancona ligt langs de Adriatische zee. Ancona kent ook mooie lange zandstranden, dus heeft u een dagje geen zin om te gaan winkelen of bezienswaardigheden te gaan bekijken, en het is mooi weer dan kunt u zich ook prima vermaken op het strand.

4. Bezienswaardigheden
Ancona kent vele bezienswaardigheden. De belangrijkste zijn de Cathedral San Ciriaco, deze stamt nog uit de middeleeuwen. Bij de haven vindt u een 14 meter hoge triomfboog, deze komt nog uit de Romeinse tijd. Ancona kent ook prachtige kerken, 2 kerken die zeker een bezoekje waard zijn: Gesu en de S. Maria della Piazza

5. Overige tips over Ancona
Hieronder wat tips als u besluit om op vakantie te gaan naar Ancona:
- Houd er rekening mee dat de winkels s`middags gesloten zijn tussen 14,00 uur en 16,00 uur.
Behalve de winkels kunnen ook sommige bezienswaardigheden tussen die tijd gesloten zijn, de bars en terrassen zijn wel gewoon open.
- Italianen lunchen en dineren veel later dan Nederlanders, de meeste restaurants zijn tot ongeveer 21,00 uur open voor toeristen.
- Neem adapters mee voor al u elektronische apparatuur, bijvoorbeeld voor je gsm of digitale camera. In ItaliŽ hebben ze namelijk andere stopcontacten dan in Nederland, de stekkers in ItaliŽ hebben 3 platte polen. Deze adapters kunt u op het vliegveld kopen.
- Neem altijd voldoende geld mee, de meeste banken en postkantoren zijn s`middags gesloten.
- Vanuit Ancona kunt u ook de trein pakken naar bijvoorbeeld Rimini, Bologna of Ravenna.
- Neem ook eens een ferry (veerboot) naar een andere stad. Op de meeste veerboten kunt u fantastisch winkelen en meestal ook nog eens taxfree!

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Ancona in het land ItaliŽ u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Ancona in ItaliŽ.