Amerika
 

Uitgebreide tips over een vakantie in Amerika. Wij geven tips en advies ten aanzien van uw verblijf en de bezienswaardigheden.

Home >> Amerika

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden? In ieder geval wel als je op vakantie wilt gaan naar Amerika. Op deze pagina vind je links naar artikelen met informatie over het verblijf en bezienswaardigheden in een aantal Amerikaanse bestemmingen.

Memphis
Detroit
Chicago
Vakantie naar Los Angeles
Miami
Vakantie tips Orlando
New Orleans
Vakantie tips voor Kansas City
Oklahoma City
Vakantie Las Vegas
Vakantie Houston
Verblijf in seattle
Verblijf voor San Francisco
 

 

Verblijf in Denver
Verblijf Salt Lake City
Phoenix
San Diego
Chicago en de  bezienswaardigheden
Verblijf in Baltimore
Boston
Dallas
Verblijf New York
Bezienswaardigheden Chicago


 

Tips over het zelf regelen van een motel of hotel
Een van de populaire manieren om de vakantie in Amerika door te brengen, is door een rondreis met een auto te maken. Naast het vooraf in Nederland boeken van het vliegticket, is het ook aan te raden om de autohuur al in Nederland te regelen. De slaapplaatsen tijdens je rondtocht kun je vrij gemakkelijk tijdens je vakantie zelf regelen.

Enkele tips:
Reserveer wel voor de eerste nacht al een slaapplaats in de buurt van de luchthaven waar je aankomt, want zo kun je na een nachtje slapen uitgerust beginnen aan je rondreis. Sommige autoverhuurbedrijven eisen dit zelfs.
Hotels zijn over het algemeen duurder dan motels. Stel je overigens niet teveel voor van een Amerikaans ontbijtje!
Op vele locaties in Amerika, zoals bij vliegvelden en autoverhuurbedrijven, kun je gratis couponboekjes krijgen, waarin je ook kortingscoupons kunt vinden voor bijvoorbeeld motelovernachtingen.
Bekende motel- en hotelketens zijn bijvoorbeeld Motel6, Ramada Inn en Days Inn.

Autorijden in Amerika
Vele vakantiegangers die naar Amerika gaan huren er een auto of camper. Houd rekening met afwijkende verkeersregels, zoals de volgende veel voorkomende verschillen:
Keep your lane: dit bord betekent ten eerste dat je zoveel mogelijk op je eigen rijstrook moet blijven, maar ook dat je niet per se bij de aanwezigheid van meerdere rijbanen op de rechter rijbaan hoeft te rijden. Je kunt dus wanneer er meerdere rijbanen zijn, ook vanaf rechts worden ingehaald.
Wanneer je zoveel mogelijk rechts moet rijden en alleen naar een linker baan mag om in te halen, dan wordt dit aangegeven met: keep right, except to pass.
De regel is dat je ook rechts mag afslaan bij rood licht, maar je moet natuurlijk wel opletten dat er geen verkeer nadert, want je hebt geen voorrang. Wanneer je niet mag afslaan naar rechts bij rood licht, dan wordt dit aangegeven door het bord: No turn on red. Ook voor wat betreft links afslaan zijn er verschillen met Nederland.
De maximale snelheid op de meeste wegen in Amerika is voor onze begrippen aan de lage kant, de controle op het naleven ervan is vrij groot en het overtreden ervan wordt streng bestraft.
Afval uit de auto gooien mag nooit, maar in Amerika worden bij overtreding hiervan zeer hoge boetes gegeven.
Meer informatie over het rijden in Amerika kun je onder meer vinden op www.allesamerika.com

De Amerikaanse manier van fooi geven
Het salaris van bedienend personeel in de horeca in Amerika is zeer laag, en in tegenstelling tot in Nederland is in Amerika het bedienend personeel in de horeca dus echt afhankelijk van fooien. Enkele weetjes zijn:
Mede daarom zal men ook zijn best doen om een zo goed mogelijke service te bieden, en het is dan ook gebruikelijk om te tippen als de geboden service naar behoren is.
Passende fooien zijn bij een zeer goede service 15 % tot 20 % van de rekening, bij een normale of goede service 10 % en bij een slechte service niets tot 5 %.
Er zijn restaurants waar duidelijk wordt aangegeven dat de fooi is inbegrepen in de rekening, door de opmerking service of gratuity included. In dit geval hoeft men niet nog eens extra fooi te geven.
Overigens is het ook gebruikelijk dat men aan bijvoorbeeld een taxichauffeur of gids een fooi van 1 dollar geeft.
 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: