Home >> Turkije

Tips over Alanya

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Alanya in Turkije, leest u dan eerst de volgende tips.

Algemeen nuttige informatie
Alanya is een badplaats aan de Rivièra die veel bezocht wordt. Het ligt aan de oostkant van antalya en Side. De stad ligt tegen een rots en 2 mooie stranden (ooststrand en het cleopatrastrand). Op 6 kilometer afstand van Alanya stroomt de Dimcayi, en na 60 kilometer komt het water neer in de Middellandse Zee.

Tips uitgaan in Alanya
De avond is het perfecte tijdstip om uit te gaan. De nachten in Alanya zijn altijd heel feestvol en gaan tot in de vroegere uren door. En verwacht niet alleen Turkse muziek want ze draaien ook vele andere soorten muziek. Natuurlijk wil je ook wat van de drankjes proeven. De geïmporteerde drankjes zijn daar wat duurder dan de lokale dranken. Maar over het algemeen smaken de goedkope drankjes net zoals de duurdere dranken. Als je nachtleven ziet in Alanya, dan zul je zien dat er alleen maar discotheken en barren zijn. De discotheken zijn meestal gratis daar dus je hoef geen entree te betalen. Er gaat ook een gratis bus die in de avond naar een grote discotheek buiten Alanya rijdt.

Shoppen in Alanya
Als je wil shoppen in Alanya kun je de markt niet missen. Alles tussen hemel en aarde word hier verkocht, hier zou je waarschijnlijk alles kun vinden wat je nodig heb. En de prijzen zijn hier vaak erg gunstig. De markt is open van zonsop- tot zonsondergang.
 
Bezienswaardigheden in Alanya
Om het makkelijker te maken heb ik een paar bezienswaardigheden op een rijtje gezet.
De plaatsen in Alanya die je zeker moet bezoeken zijn:
Alanya Kasteel: Is oude kasteel in Alanya
Alarahan: is Alara burcht vlakbij het dorpje Alarahan.
De burcht is gebouwd op een kegelvormige rots die geheime gangen heeft om de rots op te komen.
Atatürk huis: Het huis waar Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van de Turkse Republiek, heeft
overnacht toen hij president was.
Damlatas grot: De grot heeft een temperatuur van 22-23 graden Celsius en vochtigheid van meer dan 90 %. In de grot zijn ook stalagmieten en stalactieten te vinden die miljoenen jaren oud zijn.
De rode toren: Gebouwd om de scheepswerf van de stad te beschermen. De Rode Toren staat afgebeeld op het Turkse bankbiljet van 250.000 de Turkse Lira.
Alanya museum: Het historisch museum van Alanya bestaat sinds 1967 en die heeft twee afdelingenmet etnografisch en archeologisch.

Stranden
Cleopatra strand:
Dat is een heel rustgevend strand en het ligt ten westen van de burcht van Alanya. Het uitzicht is daar dan ook het mooist. En dat komt door de kleine fijne kiezelsteentjes en de weinige rotsen. De zee loopt dan ook snel naar diep, sneller dan het oost-strand.
Ooststrand:
Dit strand begint bij de burcht van Alanya en gaat helemaal richting de provincie stad Gazipasa
van een circa van 40 kilometer. Dit strand is het best voor de kleine kinderen omdat het water hier niet zo snel diep wordt als bij het Cleopatra strand. Hier zijn activiteiten mogelijk zoals op strand en in de zee.
Ulas strand:
De Ulas strand ligt bij een mooi klein parkje. Dit is het beste strand van het gebied want er staan stoelen tafels en vuurplaatsen en ook nog openbare toiletten. Dit strand zorgt voor een goede stimulatie je kunt hier lekker relaxed zwemmen en genieten van het leven.
Incekum strand:
Dit wordt benoemd als het beste strand van de zuidkust. Het strand is vrij mooi en het loopt langzaam af. Dit kan nog wel eens de beste plek zijn voor families met kinderen.

Restaurant tips
De meeste mensen vinden dat de Turkse keuken op de derde plaats komt. voorafgegaan door de Franse en Chinese keuken. Archeologen hebben antieken borden gevonden, waarop tekens en symbolen een kookboek met bekende ingrediënten en kruiden was geschreven.

Hotels
De hotels staan altijd in de stad bij de monumenten of buiten de stad bij de mooie uitzichten.
Hotels kun je overal vinden in Alanya. Je kunt het rijk aan hotels noemen. De mensen die naar Alanya willen zoeken vaak mooie uitzichten een uitkijk over het strand of dichtbij het strand. De hotels hebben ook eten in het hotel. Als je dat bij het pakket neemt zul je ook daarvan kunnen genieten.

Geschiedenis van Alanya
Na de Turkse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog werd het land verdeeld tussen de zegevierende partners. Generaal Mustafa Kemal ging tegen deze beslissing in. en begon een gewapende opstand tegen de deling van Turkije. De opstand had succes en de Turkse republiek werd opgericht toen het Turkse leger de Grieken had overwonnen en zij een samenwerking aangingen in 1922. Mustafa Kemal werd gekozen als de eerste president van het land.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Alanya in het land Turkije u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Alanya in Turkije.
 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: